Monday, August 14, 2017

សិង្ហបុរី៖ ប្រាប់​ប្រជាជន​ខ្លួន ​កុំ​ឲ្យ​មានការ​ភ័យខ្លាច​ក្នុងការ​ជាវ​ស៊ុត​ក្នុងស្រុក

​សិង្ហ​បុរី៖ ​រដ្ឋាភិបាល​សិង្ហ​បុរី បានប្រកាស​ប្រាប់​ប្រជាជន​ខ្លួន ​កុំ​ឲ្យ​មានការ​ភ័យខ្លាច​ក្នុងការ​ជាវ​ស៊ុត​ក្នុងស្រុក បន្ទាប់ពី​មានការ​ផ្ទុះឡើង​ នូវ​បញ្ហា​ស៊ុត​ខូចគុណភាព​យ៉ាងច្រើន​សន្ធឹកសន្ធាប់ ​នៅក្នុង​បណ្តុំ​ប្រទេស​អភិវឌ្ឍ​អឺរ៉ុប​នោះ បើទោះបីជារដ្ឋាភិបាលមានការ​រឹតបន្តឹង​លើ​បញ្ហា​ចំណីអាហារ​រួចទៅហើយ។​អាជ្ញាធរ​ចំណីអាហារ​សិង្ហ​បុរី បានថ្លែងការពីថ្ងៃទី១២ សីហា ថា ការផ្ទុះ​បញ្ហា​ស៊ុត​ខូចគុណភាព និង​ផ្អូម​នៅ​តំបន់​អឺរ៉ុប អាច​ក្លាយជា​ក្តីបារម្ភ​មួយ​ មកលើ​សុវត្ថិភាព​ស៊ុត​ដែល​ដាក់លក់​នៅក្នុង​ប្រទេស​សិ​ង្ហ​បុរី  ក៏ប៉ុន្តែ​សិង្ហ​បុរី មិនបាន​នាំចូល​ស៊ុត​ពី​ប្រទេស​ដែល​កំពុងតែ​រង​បញ្ហា​នៅក្នុង​ប្រទេស​អ៊ឺរ៉ុប​ឡើយ​ ហើយស៊ុត​ដែល​កំពុង​ផ្គត់ផ្គង់​នៅ​សិង្ហ​បុរី ត្រូវបាន​នាំចូល​ពី​កសិដ្ឋាន​មាន់​ម៉ាឡេស៊ី និង​ក្នុងស្រុក ។ ពួកគេតែងតែ​ពិនិត្យ និង​វាយតម្លៃ​លើ​គុណភាព​ស៊ុត និង​កសិដ្ឋាន​មាន់​ជា​ទៀងទាត់​ ដើម្បី​ធានា​ពី​សុវត្ថិភាព​ចំណីអាហារ ស្តង់ដារ​សុខភាព​រប​ស់​សត្វ​រួចហើយ​។​
រយៈពេល​ថ្មីៗ​នេះ នៅក្នុង​តំបន់​ប្រទេស​អឺរ៉ុប​ទាំង​១៥​ប្រទេស បាន​ជួបនឹង​បញ្ហា​ចំណីអាហារ ដោយ​ស៊ុត​ដែល​ពួកគេ​យកមក​ទទួលទាន​មាន​សា​ធាតុគីមី និង​ខូចគុណភាព ដែលធ្វើ​ឲ្យ​រដ្ឋាភិបាល​ប្រទេស​អឺរ៉ុប​មួយចំនួន បាន​មើលមុខ​គ្នា​មិនសូវ​ចំ លើបញ្ហា​នេះ នៅ​មិនទាន់បាន​ដោះស្រាយ​ចប់​នៅឡើយ​នោះទេ​៕